hi all..
ni serius takder idea nak masak apa tuk buka
ikan taucu masih berbaki
ikan kering sepat goreng cili ada lagi
tapi nak taknak kena masak jugak dish yang baru
dah keluarkan siap2 ikan jenahak/kaci
nak buat asam pedas
tapi kensel
sebab too much of fish dah!
bukak2 freezer
owh ada lagi baki udang aritu
sambalkan je la
terus kopek bawang besar 2 biji
bawang putih 3-4 ulas
cili boh (mmg dah siap tersediakat peti tu)
mayang sebiji bawang besar halus ketepikan
bawnag berbaki tu blend dgn 3 sudu cili boh
panaskan minyak setengah cawan
masukkan bawang hiris
goreng sampai naik bau
baru masukkan bahan blend
goreng sampai garing n naik bau
masukkan udang
masukkan sos tomato (so takyah pakai air asam jawa)
buh garam dan gula
ish... berair je lagi sambal ni
aaahhh....
buh mayonis sesudu besar
gaul rata
pekat pun sambal ni!
eh serius
ni ku mmg mereka2 je suka suki buh
tapi jadik pekat n likat sambal tu
taraa......punya la banyak si alia n faiz makan sambal ni!