ni satu lagi resepi pakai pemanggang ajaib
ada ikan sardin beli kat cokit last weekend
asyik2 goreng, cilikan (sangat aku budak minang kan)
last night cam terpikir nak buat lain from this sardines
so potong kepala terus kasi habis
ekor pun sama potong habis
pastu ana filletkan ikan sardin ni
reason being, kalau seketul isi nya keras
dah siap tu...basuh bersih dgn asam garam
buh garam dgn serbuk kunyit (mak pesan kalau masak ikan buh kunyit kalau tak nampak pucat)
dahtu i buh sikit serbuk kari (nak rasa rempah kan)
lumurkan seluruh ikan
pastu buh santan pekat dalam 2-3 sudu besar
lumur lagi bagi rata
biar keja dalam 10-15 minit..setengaha jam pun takpe
pastu panggang kat Pemanggang Ajaib..buh sikit je minyak supaya leh garing
nak best bila dah nak maska tu buh bawang hiris dgn cili hijau hiris baru kaw
tapi anak2 ku kan kalau semak dgn bawang cili bagi
takmau sentuh pulak
dahle ni lauk kanak2 kan...so terpaksa laa tak ceria begini....