Last month musim anak2 demam... so pi tesco beli ketam adala dalam 10 ekor.... tapi cam ban yak pulak nak buat sup semua kan.. so i decided sepit tu asingkan.. buat sup isi je... teringin pi muara aritu nampak ketam goreng cili kat meja sebelah... nak beratur buat reorder amat laa malas... hence, buat sendiri je la
sepit tu dah bersihkan, tos....tabur kan agak2 2-3 sudu besar tepung biasa + garam ratakan kat sepit tu... goreng minyak penuh...dah agak perang, angkat, dan tos... put aside... kat dalam jar blender, masukkan sebuku bawang kuning, 6-7 ulas bawang putih, cili boh dalam 2-3 sudu besar.. blend rata..tumis dalam kuali (pakai kuali goreng tadi buang sikit minyak tinggal setengah cawan minyak dalam kuali tu... tumis sampai naik bau... buh garam, gula..sos tomato... masukkan sepit ketam..amik telur sebiji, whisk kat mangkuk, pastu buh dalam kuali sepit ketam tu... gaul rata...leh hidang taraaa.....!!!