Search This Blog

Friday, February 6, 2009

Seafood Spaghetti

Kekadang geram gak kat anak2 yang jarang nak makan...tu yang kekadang terpaksa ikut stail mat salih ye... sesekali apa salahnya.. bukkan nya susah sangat makanan depa ni... janji ada salt n pepper... depa tak pandai pakai pak aji ni..(ajinomoto)..so kalau kenkadang tu dah sampai maka spaghetti ni laa yang jadik mangsa perut kami... yang penting salt & pepper & oregano....bahan2 nya : 1 packet Spaghetti direbus 2 ekor sotong dipotong kecil 400 gm udang hidup 6 ulas bawang putih dihiris 2 sudu kecil serbuk lada hitam 2 biji lada besar dihiris (capsicum) 5 biji lada merah dihiris minyak zaitun 1 cawan garam secukup rasa Gorengkan bawang putih, lada besar dan cili merah selama 8-10 minit. Masukkan udang dan sotong. Kemudian masukkan lada sula, garam dan serbuk lada hitam.Masukkan spaghetti dan goreng selama 10 minit. Taburkan sesudu kecil oregano. Hiaskan dengan daun parsley(kalau suka la....) tapi kalau ada white sauce tu lagi enak....cheesy jek... try laa carik kat hypermarket sure berlambak!